Sunday, November 28, 2021

Listen to our new single and don't forget to use your brain

Krstareći po noise/drone/industrial talasima od 2006. godine, oscilirajući između Niša i Ćuprije, Predrag Živanović (Figurative Theatre, Terror Couple) i Nenad Popović (Helly Cherry webzine) su se kao THIRD I vratili posle petogodišnje pauze i kompilacijske kasete "Nice Collection (2008-2016)", stoga je pred vama "Use your brain!". 

Njihova muzika, pored jake eksperimentalne potke nudi savršeni odnos i sonični sudar mašine i čoveka, koji u trenucima umiruje, ali i opominje uznemirujućim zvucima. Za nespremne uši, nenaviknute na takve frekvencije i semplove, koji predstavljaju jedinstveni uvid u um modernog čoveka, opterećenog tehnologijom, to može biti i blagoslov i kletva.

Kako su nastupila trenutna (ne)vremena, nikada nije bilo potrebnije promišljati o situaciji, statusu čoveka kao izgubljene jedinke u samostvorenom sistemu, stoga je nova pesma THIRD I-ja jasna naznaka šta nam je svima činiti, kako ne bismo pali u ambis sopstvenih često pogubnih namisli. Da bi bilo jasno u potpunosti, vizuelni deo priče je podjednako mračan, u duhu "nove kuge".

Ne "pametnom dosta", nego pamet u glavu, kako kažu naši stari. 

Daniel Tikvicki

No comments:

Post a Comment