Tuesday, January 14, 2014

"Industrial Syndrone" review in Terapija.net webzine

Review in Croatian webzine Terapija.net. It was written and published on 1.1.2014. (!) in Serbo-Croatian by Horvi, very dedicated guy that always try to truly understand the story behind every release he listens to. This is how he saw our EP. Thank you Horvi!

click on the image to enlarge
Third I se svako malo pronađu u neobičnim kreacijama po kojima spadaju u najneočekivaniji bend današnjice na ovim prostorima. Nisu bend za novogodišnje žurke i živo im se fučka za svjetovni plasman njihovih artikala koji su veoma dotjerani i umjetnički urađeni s visokom dozom kreativnosti.

Ovdje su se povezali s Ravenom iz Čačka, drone umjetnikom koji iza sebe ima cijelo brdo izdanja napravivši 20 minuta sugestivnog mantričkog transa opsesivne, svima prijeko potrebne psihodelične, opuštajuće eksplozije nemira, unutarnjih strahova, panike i skorih šokova koji nas čekaju u 2014. godini po svim pitanjima i u svim pogledima. Daju nam sliku realnog života na ovome našem usranom Balkanu - nikome neće biti lako bez obzira imate li ili nemate love. Mrak je to što nas veže, optimizma nemamo, tek tu i tamo ga dobijemo od nekih spodoba koji nam kroje život samo da nam izmuzu i zadnje pare za kruh, a tako se postavlja i ovaj projekt bez ikakve filozofske ili socio-političke konotacije.

Međutim, to je samo prividno. U ovim autorima vlada besprijekorni sklad beznađa ovog društva; oni znaju što je glad, neimaština i bezperspektivnost utopije da će 'sutra biti bolje'. Neće nikad to 'sutra' doći, možda tek u glavama, ali ovako loše kako jest, na ovome našem Balkanu nikada nije bilo u našim životima. Čak niti u ratnim godinama kada se još uspjelo živjeti od starih komunističkih zaliha.

Oni opisuju kroz samo dva drone instrumentala "Industrial" i "Syndrone" u našu očajnu perspektivu u kojoj nema niti najmanje ljudskosti, emocija ili suosjećaja bližnjeg za nastale probleme. Glazba je mračna i morbidna s olovno teškim stavovima u globalnom kontekstu, štoviše, na momente je i jako užasan kovitlavi horror u kome se podavi sva gamad koja stoji na putu i ne daje nikakve vjere u boljitak ovog svijeta. Kao što je davno Stockhausen rekao: 'nema ništa optimističkog u mojoj glazbi'.

Sretna vam Nova godina 2014!

Naslovi: 1.Industrial, 2.Syndrone
ocjena albuma [1-10]: 7
horvi // 01/01/2014

[source] http://terapija.net/mjuzik.asp?ID=18225

No comments:

Post a Comment